Szülőföldem letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A kötet Tamási Áron két önéletrajzi írását tartalmazza. Tamási 1939-ben adta ki Szülőföldem című művét, mely az Amerikából a falujába hazautazó író vallomása. Ez a könyv nemcsak a szülőföld szeretetéről, hanem a kisebbségi sorban élőkkel való sorsvállalásról is szól. A művet a háború után elhallgatták, második, hasonmás kiadása csak 1986-ban Baselban jelenhetett meg. A másik, a Vadrózsa ága életének utolsó hónapjaiban íródott, a tervezett kötetnek azonban csak két fejezete készült el. Benne az 1926 és 1934 közötti időszak hétköznapjai elevenednek meg, a korabeli kolozsvári irodalmi élet és az Erdélyi Helikon mindennapjai.

Részlet a Szülőföldemből: Kialudva és megzsugorodva fekszik a város, amikor hazafelé tartok az udvari szállóba. Sehol senki nem jár. Úgy megsűrűsödött a pára, hogy az arcom és a ru­hám vízzel telik meg a rövid úton. Jólesnék, ha a kicsi szobában dorombolva fogadna a kályha, de a fa most is ott fekszik a vaskarikában. Ha ereszteném maga­mat, könnyen menne most a harag, hogy Jánost vagy a szobaasszonyt felzavarjam, de inkább a fegyelmet gyakorolom s indulataimat teszem vaskari­kába.

Részlet a Vadrózsa ágából: Az én Amerikából való megérkezésem Európába francia ki­kötőben történt, az ,,Aquitania" óriáshajó fedélzetén, Le Havre kikötővárosban. A hajóról leszállva hamarosan vonatra ültem, és a rengeteg sok országúti biciklista látványa mellett, nemkülönben a kies francia tájban gyönyörködve, mely leginkább a mai dunántúli országrészünkhöz hasonlít, Párizson ke­resztül egyenesen Kolozsvárra tartottam, vagyis Románia felé.

A kötet Sipos Lajos utószavával jelenik meg a Helikon szépirodalmi sorozatában.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Szülőföldem ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szülőföldem ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  320
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  380 gr
  ISBN:
  9789632276830
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2612355 / 1146121  TAGS:
  Online Szülőföldem ebook, könyvet Szülőföldem FB2, Download Szülőföldem PDF , Download Szülőföldem MOBI, Online Szülőföldem könyvet, ingyenes letöltések Szülőföldem IPhone, Online könyvet Szülőföldem PDF, ingyenes Szülőföldem DJVU, ingyenes letöltések Szülőföldem TXT, letöltések Szülőföldem RTF, Online Szülőföldem FB2 , e-könyvet Szülőföldem letöltések TXT, ingyenes Szülőföldem letöltések könyvet, e-könyvet Szülőföldem download MOBI, letöltések Szülőföldem IPad, olvas Szülőföldem MOBI, olvas Szülőföldem DOC, ingyenes Szülőföldem AWZ, Download e-könyvet Szülőföldem iPad , ingyenes Szülőföldem DJVU, Download Szülőföldem e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szülőföldem DVD, olvas Szülőföldem TXT, Book Szülőföldem letöltések DJVU, Szülőföldem letöltések könyvet ingyenes, Szülőföldem letöltések könyvet pdf ingyenes, Szülőföldem pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szülőföldem pdf ingyenes, Szülőföldem letöltések könyvet epub ingyenes, Szülőföldem ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply