Szungyata, az oroszlán fia letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Ez a több ezer soros és több száz éves afrikai eposz versként, vagyis valódi mivoltában most, a huszadik század vége felé itt, Magyarországon és magyar nyelven íródik le először. A nyugat-afrikai rádiókban mindennap elmond vagy elénekel belőle egy-egy részletet valamelyik regös, aki elődeinek hosszú sorától örökölte ezt a páratlan művészi és kultúrtörténeti értékű hőséneket. Hivatásos énekmondók századok óta éneklik és tanítják a következő nemzedéknek Szungyata, az Oroszlán fia történetét. Ez a történet Afrika egyik legrégibb és legnagyobb népének, a mandinkáknak életbe vágó történelmi eseményeit beszéli el, középpontjában a nagy hadvezérrel és bölcs törvényalkotóval, aki a tizenharmadik században, sok szenvedés és viszontagság után legyőzte a mandinka nép ellenségeit, és megalapította a Nagy Mali Birodalmat.
Az idegen versformákat is oly szívesen befogadó magyar nyelv megengedte Szegő Györgynek, hogy a mandinka hangsúlyos verselést – no meg afrikai kollégánk, Alpha A. Diallo tanácsait – követve magyaru lis megszólaltassa, sőt, ellentétben a mandinkákkal, le is írja ezt a sok titok övezte szájhagyomány-eposzt.
A kötethez lemezt mellékelünk a hősének eredeti, énekelt részleteivel.A Könyv Magyarul!


Letöltések Szungyata, az oroszlán fia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szungyata, az oroszlán fia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  19 x 24 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  199
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  ISBN:
  9630728052
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1983
  Árukód:


  TAGS:
  Online Szungyata, az oroszlán fia ebook, könyvet Szungyata, az oroszlán fia FB2, Download Szungyata, az oroszlán fia PDF , Download Szungyata, az oroszlán fia MOBI, Online Szungyata, az oroszlán fia könyvet, ingyenes letöltések Szungyata, az oroszlán fia IPhone, Online könyvet Szungyata, az oroszlán fia PDF, ingyenes Szungyata, az oroszlán fia DJVU, ingyenes letöltések Szungyata, az oroszlán fia TXT, letöltések Szungyata, az oroszlán fia RTF, Online Szungyata, az oroszlán fia FB2 , e-könyvet Szungyata, az oroszlán fia letöltések TXT, ingyenes Szungyata, az oroszlán fia letöltések könyvet, e-könyvet Szungyata, az oroszlán fia download MOBI, letöltések Szungyata, az oroszlán fia IPad, olvas Szungyata, az oroszlán fia MOBI, olvas Szungyata, az oroszlán fia DOC, ingyenes Szungyata, az oroszlán fia AWZ, Download e-könyvet Szungyata, az oroszlán fia iPad , ingyenes Szungyata, az oroszlán fia DJVU, Download Szungyata, az oroszlán fia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szungyata, az oroszlán fia DVD, olvas Szungyata, az oroszlán fia TXT, Book Szungyata, az oroszlán fia letöltések DJVU, Szungyata, az oroszlán fia letöltések könyvet ingyenes, Szungyata, az oroszlán fia letöltések könyvet pdf ingyenes, Szungyata, az oroszlán fia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szungyata, az oroszlán fia pdf ingyenes, Szungyata, az oroszlán fia letöltések könyvet epub ingyenes, Szungyata, az oroszlán fia ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply