Találkozás egy fiatalemberrel letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A tizenhat éves szerző Karinthy Frigyes Találkozások egy fiatalemberrel című novellája nyomán beszélget élő legendákkal.A novellában az ekkor már elismert és népszerű Kartinthy találkozik fiatalkori önmagával, aki szembesíti ifjúkori álmaival, terveivel.”Amikor a fiatalember felhívott telefonon, hogy elhozná riportsorozatát befutott emberekkel, amelyben o vállalta a fiatalember szerepét, nem tudni miért, egy pillanatra Latinovits Zoltán alakja merült fel az emlékeimbol, az Utazás a koponyám körül filmváltozatának számomra máig legszebb, legihletettebb jelenetében. Az idosödo írót (Latinovits) kioktató fiatalember (Latinovits) kissé már kinott nadrágban, dacosan és kérlelhetetlenül felszalad egy lépcson, és eltunik az örökkévalóságban.Aztán a fiatalember, Takács András, egy tizenhat éves gimnazista és írópalánta elhozta a riportsorozatát. A riportok jók. Kemények. Célratöroek. Felkészültek. Érdekesek. Jól felépítettek. Olykor kegyetlenül oszinték. Beleérzok. Nem óvatoskodók. Eredményesek.Takács fiatalembere újra felteszi az obligát kérdéseket alanyainak, ugyanúgy, ahogy Frici fiatalembere teszi fel az övéit idoskori énjének.- Hol a repülogép, hol az Északi-sark? – szegezi a kérdéseket a nagy öregeknek, s azok, úgy tunik, pontosan értik is, mire megy ki a játék. Meg is válaszolják neki rendesen, hogy hol vannak, hová lettek a saját repüloik és saját Északi-sarkjaik.Karinthy fiatalemberének harmadik kérdését azonban, furcsamód, hiába keresem a mai fiatlember írásában:- Hol a büszke és szabad Magyarország? Ezt már nem merte volna feltenni mai fiatalemberünk, tűnodöm. Aztán a riportsorozat végére választ kapok mégis. Hiszen a beszélgetésekbol, lényegüket tekintve, e kérdésre adható egyetlen karinthys válasz is megszületik:- Dolgozunk rajta. Én is.Miután a fiatalember a Karinthy Színházban átadta fenti dolgozatát (bevallotta azt is, hogy lóg éppen az iskolából, ejnye, ejnye!), kilépett a színház ajtaján, és egyetlen nagy szökelléssel (Latinovits?) meglódult a villamosmegálló felé. Utánabámultam. Kecses fiatalsággal rohant a távoli járdaszigethez, az éppen a megállóba érkezo sárga járgány felé, beérve azt felugrott rá, aztán végleg eltunt a szemem elol. Bevallom, ekkor könnybe lábadt a szemem. Egy röpke és ihletett pillanatig még a saját fiatalságomat is elsirattam.” Karinthy MártonA Könyv Magyarul!


Letöltések Találkozás egy fiatalemberrel ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Találkozás egy fiatalemberrel ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  174
  Borító:
  KÖTVE
  Súly:
  300 gr
  ISBN:
  9632147588
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2122665 / 1121741  TAGS:
  Online Találkozás egy fiatalemberrel ebook, könyvet Találkozás egy fiatalemberrel FB2, Download Találkozás egy fiatalemberrel PDF , Download Találkozás egy fiatalemberrel MOBI, Online Találkozás egy fiatalemberrel könyvet, ingyenes letöltések Találkozás egy fiatalemberrel IPhone, Online könyvet Találkozás egy fiatalemberrel PDF, ingyenes Találkozás egy fiatalemberrel DJVU, ingyenes letöltések Találkozás egy fiatalemberrel TXT, letöltések Találkozás egy fiatalemberrel RTF, Online Találkozás egy fiatalemberrel FB2 , e-könyvet Találkozás egy fiatalemberrel letöltések TXT, ingyenes Találkozás egy fiatalemberrel letöltések könyvet, e-könyvet Találkozás egy fiatalemberrel download MOBI, letöltések Találkozás egy fiatalemberrel IPad, olvas Találkozás egy fiatalemberrel MOBI, olvas Találkozás egy fiatalemberrel DOC, ingyenes Találkozás egy fiatalemberrel AWZ, Download e-könyvet Találkozás egy fiatalemberrel iPad , ingyenes Találkozás egy fiatalemberrel DJVU, Download Találkozás egy fiatalemberrel e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Találkozás egy fiatalemberrel DVD, olvas Találkozás egy fiatalemberrel TXT, Book Találkozás egy fiatalemberrel letöltések DJVU, Találkozás egy fiatalemberrel letöltések könyvet ingyenes, Találkozás egy fiatalemberrel letöltések könyvet pdf ingyenes, Találkozás egy fiatalemberrel pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Találkozás egy fiatalemberrel pdf ingyenes, Találkozás egy fiatalemberrel letöltések könyvet epub ingyenes, Találkozás egy fiatalemberrel ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply