“Tárca – regény – nyilvánosság.” Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A jelen kötetben olvasható elemzések egyfelől arra keresték a választ, hogy milyen kontextusban, az irodalmi és kritikai nyilvánosságnak milyen terében lépnek be Jókai regényei az irodalmi piacra. Legalább ennyire lényeges kérdésként tűnt fel az is, hogy a tárcaregény, a szerializáció ténye miként alakult át olyan stigmává, amely a regények kanonizációját az autonóm irodalom rendszerében akkor is aláásta, amikor azok már régen átkerültek a könyv médiumába. Ehhez szükséges volt a tárcaregény működésmódjának, a szerializáció 19. századi gyakorlatának a vizsgálata mellett annak számbavétele, hogy az autonóm irodalom irodalomfogalmait, értékképzeteit mely tényezők befolyásolták a 19. század második felében. A szoros szövegolvasatok egy része ugyan kritikai szövegek értelmezésére vállalkozik, a kötet gerincét azonban azok a szövegértelmezések alkotják, amelyek, Zsigmond Ferenc intenciója szerint, azzal a szerénytelen ambícióval készültek, hogy megmutassák a két médiumba egyszerre szánt regényszövegek kettős kódolásának működését, a Jókai- szövegek nyelvi, retorikai, elbeszéléstechnikai komplexitását.

Hansági Ágnes 1997 óta a Károli Gáspár Református Egyetemen tanít irodalomelméletet és kultúratudományt. Korábbi könyvei: Klasszikus Korszak Kánon. Historizáció és temporalitás-tapasztalat az irodalomtudomány történeti koncepcióiban (Akadémiai, 2003); Az Ixion-szindróma. Kulturális identitás és irodalmi kánon a romantikában és a modernségben (Ráció, 2006). A Ráció Kiadó gondozásában 2003 óta négy kötet összeállításában működött közre szerkesztőként (Mozgó Világ. Tanulmányok a hatvanéves Kulin Ferenc tiszteletére, 2003; egy csonk maradhat. Tanulmányok az 1920-as évek magyar irodalmáról, 2004; Mester Jókai. A Jókai-olvasás hagyományai és a magyar romantika kánonja, 2005; Az olvasás labirintusában. Tanulmányok Eisemann György hatvanadik születésnapjára, 2013).
A Könyv Magyarul!


Letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  424
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  506 gr
  ISBN:
  9786155047633
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2564775 / 1139160  TAGS:
  Online "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei ebook, könyvet "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei FB2, Download "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei PDF , Download "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei MOBI, Online "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei könyvet, ingyenes letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei IPhone, Online könyvet "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei PDF, ingyenes "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei DJVU, ingyenes letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei TXT, letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei RTF, Online "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei FB2 , e-könyvet "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltések TXT, ingyenes "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltések könyvet, e-könyvet "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei download MOBI, letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei IPad, olvas "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei MOBI, olvas "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei DOC, ingyenes "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei AWZ, Download e-könyvet "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei iPad , ingyenes "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei DJVU, Download "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei DVD, olvas "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei TXT, Book "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltések DJVU, "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltések könyvet ingyenes, "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltések könyvet pdf ingyenes, "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei pdf ingyenes, "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei letöltések könyvet epub ingyenes, "Tárca – regény – nyilvánosság." Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply