Téglákba vésett történelem letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Cegléden volt a Kárpát-medence legnagyobb szovjet (hadi)fogolytábora. Minimum 200 000 rab fordult meg az egykori huszár- és páncélos laktanya épületeiben kialakított táborban, közülük legalább 5000 meghalt az embertelen körülmények miatt. A rabok fele-harmada civil személy volt. A foglyok feliratokat készítettek az épületek nyerstégla falaira, és a feliratok tekintélyes része megmaradt. A feliratok tömege egyedülálló kuriózum. A feliratokat üzenetként is felfoghatjuk az utókor számára. A feliratok a foglyok nevét, az időpontot, esetenként a lakhelyet tartalmazzák, de sokszor találunk utalást a fogságba esés körülményeire, a megjárt táborokra, az ellátásra, a foglyok reményeire, szenvedésére, társakra, életre, halálra. A falakon körülbelül 1500 felirat maradt meg, tekintélyes részük jó állapotban. A feliratokból kirajzolódik a fogolytáborok rendszere, a bennük zajló szomorú élet. A kötetben szereplő tanulmányok dokumentumokkal és visszaemlékezésekkel egészítik ki a tégla feliratokat, így válik teljesebbé a kép.
A kötet végén megtaláljuk a foglyok betűrendes és lakóhely szerinti névsorát és azok adatai, akik Cegléden haltak meg, és nevüket ismerjük.
A ceglédi (hadi)fogolytábor 2016 óta történelmi emlékhely.A Könyv Magyarul!


Letöltések Téglákba vésett történelem ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Téglákba vésett történelem ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  351
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  1622 gr
  ISBN:
  9789638317179
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2706603 / 1169219
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Téglákba vésett történelem ebook, könyvet Téglákba vésett történelem FB2, Download Téglákba vésett történelem PDF , Download Téglákba vésett történelem MOBI, Online Téglákba vésett történelem könyvet, ingyenes letöltések Téglákba vésett történelem IPhone, Online könyvet Téglákba vésett történelem PDF, ingyenes Téglákba vésett történelem DJVU, ingyenes letöltések Téglákba vésett történelem TXT, letöltések Téglákba vésett történelem RTF, Online Téglákba vésett történelem FB2 , e-könyvet Téglákba vésett történelem letöltések TXT, ingyenes Téglákba vésett történelem letöltések könyvet, e-könyvet Téglákba vésett történelem download MOBI, letöltések Téglákba vésett történelem IPad, olvas Téglákba vésett történelem MOBI, olvas Téglákba vésett történelem DOC, ingyenes Téglákba vésett történelem AWZ, Download e-könyvet Téglákba vésett történelem iPad , ingyenes Téglákba vésett történelem DJVU, Download Téglákba vésett történelem e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Téglákba vésett történelem DVD, olvas Téglákba vésett történelem TXT, Book Téglákba vésett történelem letöltések DJVU, Téglákba vésett történelem letöltések könyvet ingyenes, Téglákba vésett történelem letöltések könyvet pdf ingyenes, Téglákba vésett történelem pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Téglákba vésett történelem pdf ingyenes, Téglákba vésett történelem letöltések könyvet epub ingyenes, Téglákba vésett történelem ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply