Vagy jőni fog letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Új könyvében Dávidházi Péter a magyar kultúra bibliai örökségének stúdiumához kíván irodalomtörténészként hozzájárulni, azt kutatva, hogyan szolgálhatja a bibliai minták feltárása fontos költemények értelmezését, illetve mit tudhatunk meg e minták nemzetiesítésének költői módjairól és közösségi használatáról.
Innen nézve különös figyelmet érdemel a 19. századi magyar költészet három alapműve: Kölcsey Hymnusának bibliai szerephagyományával és szimbolikus honfoglalásaival két tanulmány foglalkozik, majd kismonográfiányi a Vörösmarty Szózatának rejtett bibliai logikáját, prófétai szerepmintáját és egykori vallásos jelentését felszínre hozó elemzés, illetve füzetnyi a Petőfi Nemzeti dalát az egykorú hivatalos, bibliai eredetű esküformulákkal szembesítő és a toborzás költői és zenei műfajaihoz kapcsoló tanulmány. Több dolgozat szól a halál, áldozat és feltámadás motívumairól Arany János verseiben (Keveháza, Széchenyi emlékezete, Sejtelem) és Hamlet-fordításában. A 20. századból Babits (Jónás könyve, Esti kérdés), Kosztolányi (Halotti beszéd), József Attila (Levegőt!) és Illyés (Egy mondat a zsarnokságról) költeményei, illetve Kosztolányi, Weöres és Vas István műfordításai kerülnek egy-egy bibliai szempontú vizsgálat fókuszába, de persze szó esik más költők verseiről is, Adytól és Füst Milántól egészen Székely Magdáig vagy Imre Flóráig.
Mindezekből kirajzolódik az újraírás poétikája. Ennek ritka szépségű példáját elemzi a zárótanulmány, évezredeken át követve, hogyan formálódott egy zsoltár töredéke Augustinus, majd Notker Teutonicus kezén odáig, hogy végül Thienemann Tivadar ihletett átiratában beillik a magyar költészet négysoros remekei közé.

DÁVIDHÁZI Péter (1948, Tata) Széchenyi-díjas irodalomtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének kutató professzora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Anglisztika Tanszékének tanára.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Vagy jőni fog ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vagy jőni fog ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  528
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  870 gr
  ISBN:
  9786155675133
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2711979 / 1172743  TAGS:
  Online Vagy jőni fog ebook, könyvet Vagy jőni fog FB2, Download Vagy jőni fog PDF , Download Vagy jőni fog MOBI, Online Vagy jőni fog könyvet, ingyenes letöltések Vagy jőni fog IPhone, Online könyvet Vagy jőni fog PDF, ingyenes Vagy jőni fog DJVU, ingyenes letöltések Vagy jőni fog TXT, letöltések Vagy jőni fog RTF, Online Vagy jőni fog FB2 , e-könyvet Vagy jőni fog letöltések TXT, ingyenes Vagy jőni fog letöltések könyvet, e-könyvet Vagy jőni fog download MOBI, letöltések Vagy jőni fog IPad, olvas Vagy jőni fog MOBI, olvas Vagy jőni fog DOC, ingyenes Vagy jőni fog AWZ, Download e-könyvet Vagy jőni fog iPad , ingyenes Vagy jőni fog DJVU, Download Vagy jőni fog e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vagy jőni fog DVD, olvas Vagy jőni fog TXT, Book Vagy jőni fog letöltések DJVU, Vagy jőni fog letöltések könyvet ingyenes, Vagy jőni fog letöltések könyvet pdf ingyenes, Vagy jőni fog pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vagy jőni fog pdf ingyenes, Vagy jőni fog letöltések könyvet epub ingyenes, Vagy jőni fog ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply