Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Nem voltam én szerelmes Adyba, vagy ha voltam, nem tudtam róla. A szerelem féltékeny, ragadozó, osztozni senkivel és semmiben nem tudó érzés, telítve testi vonatkozásokkal, ingerekkel, vágyakkal. Én ezt a szerelmet nem is ismerhettem. Sohasem fájt, hogy idegen asszonyok szeretik, lányok szédülnek eléje, találkákra megy, vagy áldozó, nagy asszony-szerelmet terítenek lába elé. Deésfalvi Boncza Berta. Bimbi. Csinszka. Múzsa és költőnő, emlékiratíró… Ady Endre, Tabéry Géza, Babits Mihály, Harsányi Zsolt, Márffy Ödön jegyességek, szerelmek, szakítások, házasságok. Vallomás és kitárulkozás. Kiútkeresés egy nevelőintézet szobájából vagy fiatalon már a végzet asszonya? Románc a Svájcban tartozkodó Tabéryvel, később találkozás Adyval, de eljegyzés egy erdélyi mérnök-íróval? Aztán házasság Adyval? Aki Léda szerint csak sovány, mint esernyőnyél, elöl-hátul sexuális duzzanatokkal. Ki is ez a hölgy, aki végül eléri, hogy 1914. április 23-án találkozhasson Adyval Csucsán? Boncza Berta naplójának néhány részlete először 1932-ben jelent meg a Nagyváradi Napló hasábjain, majd négy évtizeddel később a Magyar Nemzetben látott napvilágot az erdélyi író, újságíró Ruffy Péter tolmácsolásában, aki Csinszka kéziratos füzeteit és Kárpáti Aurél kiegészítéseit dolgozta fel. A memoár nem hiánytalan, hiszen a házasság történetét már nem tudta megírni Csinszka, csupán az Ady halála után írt három Vallomás készült el 1919 és 1922 között. A huszonkét fejezetre osztott írás először jelenik meg önálló kötetben, Márton István, a Ruffy Péter-hagyaték gondozójának utószavával, valamint néhány különleges gépiratfotó, levél és dokumentum kíséretében, melyek fényt deríthetnek eddig nem vagy kevésbé ismert rejtélyre: mi lett az Érmindszenten maradt Csinszka-levelekkel? A mendemondák szerint Ady rokonai elégették… Valóban agyvérzésben hunyt el a költőnő, vagy más áll a háttérben? A mendemondák újabb szerelemről regéltek… Hova lettek a kiadatlan versek, amelyek nem kerültek be az egyetlen verseskötetbe 1931-ben? Minden reggel és minden este imádkozott Nagymama velem. Eldolgozott két keze közé fogta az én parányi kezemet, és azt a másik imát, amit este a Miatyánk után mondottam el, ő találta ki. Rövid, egyszerű és jó kis ima volt. Kérésből és köszönetből állott. Mindazokért kértem a jó Istent, akik hozzám tartoztak. Apámért elsősorban, de a csucsai virágok, kutyák, madarak is bele lettek szőve…A Könyv Magyarul!


Letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9786155662362
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2697817 / 8129331
  Belelapozás:
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Vallomás a csodáról – Csinszka naplója ebook, könyvet Vallomás a csodáról – Csinszka naplója FB2, Download Vallomás a csodáról – Csinszka naplója PDF , Download Vallomás a csodáról – Csinszka naplója MOBI, Online Vallomás a csodáról – Csinszka naplója könyvet, ingyenes letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója IPhone, Online könyvet Vallomás a csodáról – Csinszka naplója PDF, ingyenes Vallomás a csodáról – Csinszka naplója DJVU, ingyenes letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója TXT, letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója RTF, Online Vallomás a csodáról – Csinszka naplója FB2 , e-könyvet Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltések TXT, ingyenes Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltések könyvet, e-könyvet Vallomás a csodáról – Csinszka naplója download MOBI, letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója IPad, olvas Vallomás a csodáról – Csinszka naplója MOBI, olvas Vallomás a csodáról – Csinszka naplója DOC, ingyenes Vallomás a csodáról – Csinszka naplója AWZ, Download e-könyvet Vallomás a csodáról – Csinszka naplója iPad , ingyenes Vallomás a csodáról – Csinszka naplója DJVU, Download Vallomás a csodáról – Csinszka naplója e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vallomás a csodáról – Csinszka naplója DVD, olvas Vallomás a csodáról – Csinszka naplója TXT, Book Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltések DJVU, Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltések könyvet ingyenes, Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltések könyvet pdf ingyenes, Vallomás a csodáról – Csinszka naplója pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vallomás a csodáról – Csinszka naplója pdf ingyenes, Vallomás a csodáról – Csinszka naplója letöltések könyvet epub ingyenes, Vallomás a csodáról – Csinszka naplója ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply