Válogatott életeim letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Amikor baráti körben sokszor órákon át hallgattam áradó történeteit, föltűnt, hogy a könnyed, szellemes, csattanósra csiszolt elbeszélések milyen hatalmas lexikális ismeretre, milyen mély bölcseleti, zenetörténeti és zeneelméleti tudásra épülnek. A könnyedségnek és mélységnek ez a ritka egysége természetesen még csak verbális teljesítmény volt, de később örömmel tapasztaltam, hogy Balázs Árpád írásban is megőrizte világos és élményszerű előadása minden erényét. Az elbeszélés középpontjában az öntudatos alkotó attitűdjével a fél évszázados zeneszerzői életút leírása áll, de minden önfényezés nélkül, sok érzelemmel, iróniával és öniróniával. De ott van mögötte az egész korszak kultúratörténete, művelődéspolitikája és sok-sok jellegzetes figurája, nemcsak a zene, hanem az irodalom, a képzőművészet területéről is, hiszen Balázs Árpád dalainak és kórusműveinek nagy része kortárs költők műveire épül Illyés Gyulától Nemes Nagy Ágnesig, s a képzőművészeti életben majdnem annyira benne van, mint a zeneiben. Egy-egy történet vagy kis portré erejéig a nemzetközi zenei élet számos nagysága is megjelenik a könyvben Igor Sztravinszkijtól Aram Hacsaturjánon át Benjamin Brittenig. A tartalmi gazdagság és tarkaság fölsorolhatatlan, inkább a könyv egy szinte elrejtett erényére hívnám fel a figyelmet: zenéről, zeneszerzésről, az alkotás örömeiről és kínjairól kevesen írtak ilyen egyszerűen, élményszerűen, megvilágító erővel – mellesleg minden szakmai hókusz-pókusz nélkül. Balázs Árpád sok titok tudója, számos kevéssé ismert vagy éppen ismeretlen történetet olvashatunk a közelmúlt zenei életének kulisszatitkairól, pályatársairól, őszintén, de mindig tapintatosan, szemérmesen, ostorozás és önostorozás nélkül. Görcsök és frusztrációk nélküli emlékirat ez, jókedvű, nyíltszívű, adakozó könyv, egy életszerető, közösségben élő művész vallomása. Legnagyobb erénye talán az, hogy csalódás nélkül, sok újat kapva olvashatja zenetörténész, pályatárs, kis vidéki kórus tagja, egyszerű zenekedvelő, sőt az is, aki most akar közeledni a muzsika kifogyhatatlan szépségű világához. – (Szále László)A Könyv Magyarul!


Letöltések Válogatott életeim ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Válogatott életeim ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  480
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  990 gr
  ISBN:
  9789634466703
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2231779 / 1086369
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Válogatott életeim ebook, könyvet Válogatott életeim FB2, Download Válogatott életeim PDF , Download Válogatott életeim MOBI, Online Válogatott életeim könyvet, ingyenes letöltések Válogatott életeim IPhone, Online könyvet Válogatott életeim PDF, ingyenes Válogatott életeim DJVU, ingyenes letöltések Válogatott életeim TXT, letöltések Válogatott életeim RTF, Online Válogatott életeim FB2 , e-könyvet Válogatott életeim letöltések TXT, ingyenes Válogatott életeim letöltések könyvet, e-könyvet Válogatott életeim download MOBI, letöltések Válogatott életeim IPad, olvas Válogatott életeim MOBI, olvas Válogatott életeim DOC, ingyenes Válogatott életeim AWZ, Download e-könyvet Válogatott életeim iPad , ingyenes Válogatott életeim DJVU, Download Válogatott életeim e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Válogatott életeim DVD, olvas Válogatott életeim TXT, Book Válogatott életeim letöltések DJVU, Válogatott életeim letöltések könyvet ingyenes, Válogatott életeim letöltések könyvet pdf ingyenes, Válogatott életeim pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Válogatott életeim pdf ingyenes, Válogatott életeim letöltések könyvet epub ingyenes, Válogatott életeim ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply