Válogatott versek letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Egy ennyire szétesett világban persze nem könnyű élni, ezért néha (igaz, nagyon ritkán!) az elvágyódás hangja is megszólal Ferenczesnél, mint például egyik legszebb versében, a Pastorale con mirbidezzában: hóból sárból hűlt mezőkről / messzi tájra kéne menni / mint darvak a fellegekből / trópusokig ellebegni / el kellene tűnni innen / mint a sóhaj mint az álom / s fehér szélből varrott ingben / bukni fel egy déli plázson. De aztán egykettőre jön a kijózanodás, hiszen hová is menekülhetünk egy olyan világban, ahol az égbolt is / mintha kilyukadt volna / mintha perselynyílás lenne a telehold (Minerálnájá pesznyá)? Marad végső menedékként a csíksomlyói kishaza a Szűzanyával (Elvette már mindenünk / győztes zsoldos bandita / csak téged hagyott nekünk / Európa s Ázsia Salve mundi Domina), illetve költői programként a széthulló világgal való szembesülés és szembesítés, az a program tehát, amelyről az egyik fiatalkori Ferenczes-versben, a Felcsíki legénytáncban a következőket olvashatjuk: Nem jókedvből, muszájból, / a csárdáslábú istenit, / kijárjuk, ha járni kell. Nos, ez a muszájság és ez a káromkodás annyira ferenczes istvános! És annyira csíki! tenném hozzá, ha meg tudnám magyarázni, mit jelent ezúttal ez a csíkiság. Úgyhogy inkább ajánlom mindenki figyelmébe a Krumpliföld, örökzöld című (szintén fiatalkori) Ferenczes-verset, örülve, hogy ha csak egy versválogatás erejéig is megismerhettem ezt az erős, nagyon erős és karakteres költői életművet.A Könyv Magyarul!


Letöltések Válogatott versek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Válogatott versek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  176
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  202 gr
  ISBN:
  9789737625687
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2598513 / 1143941
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Válogatott versek ebook, könyvet Válogatott versek FB2, Download Válogatott versek PDF , Download Válogatott versek MOBI, Online Válogatott versek könyvet, ingyenes letöltések Válogatott versek IPhone, Online könyvet Válogatott versek PDF, ingyenes Válogatott versek DJVU, ingyenes letöltések Válogatott versek TXT, letöltések Válogatott versek RTF, Online Válogatott versek FB2 , e-könyvet Válogatott versek letöltések TXT, ingyenes Válogatott versek letöltések könyvet, e-könyvet Válogatott versek download MOBI, letöltések Válogatott versek IPad, olvas Válogatott versek MOBI, olvas Válogatott versek DOC, ingyenes Válogatott versek AWZ, Download e-könyvet Válogatott versek iPad , ingyenes Válogatott versek DJVU, Download Válogatott versek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Válogatott versek DVD, olvas Válogatott versek TXT, Book Válogatott versek letöltések DJVU, Válogatott versek letöltések könyvet ingyenes, Válogatott versek letöltések könyvet pdf ingyenes, Válogatott versek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Válogatott versek pdf ingyenes, Válogatott versek letöltések könyvet epub ingyenes, Válogatott versek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply