Zsidó ünnepek letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A holocaust áldozataként elhunyt kiváló magyar festőművész, Ámos Imre, vagy ahogyan már életében
nevezték, “a magyar Chagall” a II. világháború poklában, 1940 tavaszán, munkaszolgálatosként készítette 14 fametszetét a zsidó ünnepekről és a magyarországi zsidóság körében, annak idején elevenén élt népszokásokról. Úgy tetszik, a művész és a műértő publikum akkor a képek ősi rítusaiban, idilli hangulatában lelt vigasztalást az üldöztetéssel és a megpróbáltatásokkal szemben. Most, amikor kerek hatvan esztendő múltán ezeket a magával ragadó rajzokat újra átadjuk a nagyközönségnek, arra gondolunk, azok számottevően segítik majd az ifjabb nemzedéket, hogy jobban megértsék őseik életét, hitvilágát, különösen akkor, ha ezeket a régi szép szokásokat és szertartásokat maguk is követni kívánják. Éppen ezért szükségét éreztük annak, hogy a képeken látható eseményeket, ünnepi motívumokat alaposabban megmagyarázzuk, hogy röviden szóljunk a zsidó ünnepek mondanivalójáról, s ne csupán az eredeti kiadvány szakszerű jegyzeteire hagyatkozzunk.
Ámos Imre 1907-ben, a magyar zsidó misztikus vallásosság, a hászidizmus egyik fellegvárában, Nagykállón született, azon a helyen, ahol a 18. század végén egy legendás rabbi, Taub Izsák a Szól a kakas már kezdetű erdélyi magyar népdalt világszerte énekelt zsidó nótává varázsolta. A művész rajzai nagykállói gyermekkorát idézik, egy olyan világot, amely a holocaust pusztítása következtében – azon a tájon – végleg odaveszett. Bízom benne, hogy a mártírhalált halt zseniális festőművész lírai hangvételű metszetei most végre eljutnak a művelt, az egymás kultúrájára nyitott olvasók asztalára, könyvespolcára, vagy akár a zsidó otthonok falaira. Ebben a reményben kívánok művészi élvezetet a mappa minden vásárlójának.
Raj Tamás főrabbiA Könyv Magyarul!


Letöltések Zsidó ünnepek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Zsidó ünnepek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  16
  Borító:
  FŰZVE
  Súly:
  270 gr
  ISBN:
  9789637475955
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2081979 / 1007837
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Zsidó ünnepek ebook, könyvet Zsidó ünnepek FB2, Download Zsidó ünnepek PDF , Download Zsidó ünnepek MOBI, Online Zsidó ünnepek könyvet, ingyenes letöltések Zsidó ünnepek IPhone, Online könyvet Zsidó ünnepek PDF, ingyenes Zsidó ünnepek DJVU, ingyenes letöltések Zsidó ünnepek TXT, letöltések Zsidó ünnepek RTF, Online Zsidó ünnepek FB2 , e-könyvet Zsidó ünnepek letöltések TXT, ingyenes Zsidó ünnepek letöltések könyvet, e-könyvet Zsidó ünnepek download MOBI, letöltések Zsidó ünnepek IPad, olvas Zsidó ünnepek MOBI, olvas Zsidó ünnepek DOC, ingyenes Zsidó ünnepek AWZ, Download e-könyvet Zsidó ünnepek iPad , ingyenes Zsidó ünnepek DJVU, Download Zsidó ünnepek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Zsidó ünnepek DVD, olvas Zsidó ünnepek TXT, Book Zsidó ünnepek letöltések DJVU, Zsidó ünnepek letöltések könyvet ingyenes, Zsidó ünnepek letöltések könyvet pdf ingyenes, Zsidó ünnepek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Zsidó ünnepek pdf ingyenes, Zsidó ünnepek letöltések könyvet epub ingyenes, Zsidó ünnepek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply