Zűr a Paradicsomban letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Nyugat legveszélyesebb filozófusa
Adam Kirsch

Bár olyan világban élünk, amelyben szinte állandósult a válság, mintha mégis elfogadnánk, hogy a kapitalizmus ez az alaptalan reményekkel kecsegtető, szédítő és szédelgő ideológia a lehetséges világok legjobbikát jeleníti meg. A nagyobb egyenlőség, a több demokrácia és az erősebb szolidaritás világa ellenben nehézkesnek és unalmasnak, sőt bizonyos szempontból egyenesen veszedelmesnek tűnik: megvalósítása csak szürke, túlszabályozott, falanszterszerű társadalomhoz vezethet. Slavoj Żiľek azt fejtegeti e rendkívül időszerű könyvében, hogy mi sem áll távolabb az igazságtól.
Ha valóban szeretnénk jobb, igazságosabb, az emberi kreativitás kibontakozását elősegítő és az emberi méltóságot védelmező társadalmat elképzelni, akkor fel kell ismernünk, mondja a filozófus, hogy a kapitalizmus kínálja a legunalmasabb, a legdermesztőbb jövőt: az állandó változás látszatát keltve ugyanis mindig ugyanazt tálalja fel, csak egyre nagyobb mennyiségben; ezzel szemben az igazi egyenlőségért, ha úgy tetszik, a kommunizmusért vívott harc az igazán merész és ígéretes vállalkozás.
Míg Fukuyama a történelem végét és a liberális demokrácia teljes diadalát hirdette, míg Samuel P. Huntington szerint elkerülhetetlen a civilizációk összecsapása, és ezért minden erőnkkel védenünk kell saját kultúránkat, míg Thomas Piketty az egyre nagyobb egyenlőtlenség okozta veszélyekre figyelmeztet, és a kapitalista rendszeren belül próbál erre megoldást találni addig a világhírű szlovén filozófus, a baloldali radikális gondolkodás legbefolyásosabb alakja amellett érvel, hogy mai problémáink csak a kommunizmus perspektívájából értelmezhetők és oldhatók meg. És hogy feltétlenül meg kell próbálnunk felépíteni az igazi egyenlőségen alapuló társadalmat, hacsak nem olyan világban akarunk élni, amelyben zombik és vámpírok uralkodnak.

A kultúraelmélet Elvis Presleyje.
Chronicle of Higher Education

A freudi és a lacani pszichoanalízisre, illetve Hegel és Marx dialektikus gondolkodására támaszkodva (R)iľek a hétköznapi ideológiák sok esetben üdítően irritáló kritikáját bontja ki. Mai globális kapitalizmusunknak és ideológiai jelenségeinek e szórakoztató és szellemes elemzése intellektuális és ideológiai szövetségese, a francia Alain Badiou megállapításainak gondolatébresztő ismertetésével párosul… A globális tiltakozó mozgalmakban megjelenő kommunista horizontot megőrizni és a politika alapjává megtenni: (R)iľek felfogása szerint ez napjaink voltaképpeni feladata.
Janosik Herder

Kevés gondolkodó illusztrálja jobban a mai kapitalizmus ellentmondásait, mint Slavoj (R)iľek… Az elképesztő intellektuális túltermelést megvalósító életművében (R)iľek a jelen rendjének fantazmagorikus kritikáját alkotta meg, olyat, amely állítása szerint s bizonyos szempontból valóban gyakorlatilag mindent tagad, ami jelenleg létezik.
John Gray, New York Review of Books

A pszichoanalízisnek, sőt általában a kultúraelméletnek az elmúlt évtizedek folyamán színre lépett legfélelmetesebben ragyogó képviselője.
Terry Eagleton, London Review of Books

Nincs olyan társadalmi vagy természeti jelenség, amelyre ne terjesztené ki elméleti vizsgálódását.
Rebecca Mead, New Yorker

Ha Szlovéniában maradt volna, Szlovénia pedig kommunista ország maradt volna, akkor (R)iľekből nem lett volna az az ártalmas fickó, akivé vált időközben. Valójában ha nem szólna komolyabb érv amellett, hogy sajnálkozzunk a kelet-európai kommunizmus összeomlásán, (R)iľek rászabadítása a nyugati tudományos életre alighanem önmagában elégséges volna. Jacques Lacan pszichoanalitikus vízióját mint az új, szocialista filozófia transzcendentális alapját elfogadva (R)iľeknek sikerül minden elődjét fölülmúlni az izgalom fokozásában.
Roger Scruton: Fools, Frauds and Firebrands. Thinkers of the New Left

Európa új értelmiségi élcsapatának kedvenc gondolkodója (R)iľeket olvasni, amikor az elemében van, csodálatos és időnként riasztó élmény: amit művel, az részben filozófiai kötéltánc, részben végtelenített performance, részben intellektuális hullámvasutazás
Sean OHagan, Observer

Ellenállhatatlan a prózája, néha őrült, de sohasem unalmas.
New Statesman

(R)iľek az angolszász világban szupersztárrá vált az elmúlt években míg Magyarországon szűkebb körben ismert. A videóit több százezren nézik a megosztókon (annak dacára, hogy másfél óra filozófiai előadás hosszúnak számít a neten), számos egyetemen vendégoktató, a legnagyobb nyugati lapokban publikál, a könyvei is jól fogynak.
Stílusa miatt sokan támadják Noam Chomskyval is volt egy nagyobb csörtéje: Chomsky azzal vádolta, hogy csak hangzatos szavakat használ, csak jó színész, aki könnyen eladja magát, de mondanivalója nincs. Valamint, hogy a szlovén filozófus elméletei nem alapulnak empirikus tapasztalaton. Erre (R)iľek visszatámadott, és azt mondta, hogy soha az életben nem látott embert, aki empirikusan többet tévedett volna, mint Chomsky.
Sarnyai Gábor, MNO
A Könyv Magyarul!


Letöltések Zűr a Paradicsomban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Zűr a Paradicsomban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  392
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  382 gr
  ISBN:
  9789634053897
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2679987 / 1156277
  Fordító:


  TAGS:
  Online Zűr a Paradicsomban ebook, könyvet Zűr a Paradicsomban FB2, Download Zűr a Paradicsomban PDF , Download Zűr a Paradicsomban MOBI, Online Zűr a Paradicsomban könyvet, ingyenes letöltések Zűr a Paradicsomban IPhone, Online könyvet Zűr a Paradicsomban PDF, ingyenes Zűr a Paradicsomban DJVU, ingyenes letöltések Zűr a Paradicsomban TXT, letöltések Zűr a Paradicsomban RTF, Online Zűr a Paradicsomban FB2 , e-könyvet Zűr a Paradicsomban letöltések TXT, ingyenes Zűr a Paradicsomban letöltések könyvet, e-könyvet Zűr a Paradicsomban download MOBI, letöltések Zűr a Paradicsomban IPad, olvas Zűr a Paradicsomban MOBI, olvas Zűr a Paradicsomban DOC, ingyenes Zűr a Paradicsomban AWZ, Download e-könyvet Zűr a Paradicsomban iPad , ingyenes Zűr a Paradicsomban DJVU, Download Zűr a Paradicsomban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Zűr a Paradicsomban DVD, olvas Zűr a Paradicsomban TXT, Book Zűr a Paradicsomban letöltések DJVU, Zűr a Paradicsomban letöltések könyvet ingyenes, Zűr a Paradicsomban letöltések könyvet pdf ingyenes, Zűr a Paradicsomban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Zűr a Paradicsomban pdf ingyenes, Zűr a Paradicsomban letöltések könyvet epub ingyenes, Zűr a Paradicsomban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply